UAB - Temps Real

v10 - 2024/03/09

Observació Automàtica del Pol·len en Temps Real

SwisensPoleno Mars

La XAC, en el marc d'un conveni amb Qualitas 4 Health i Swisens i dins el projecte PID2020-117873RB-I00, està col·laborant en el desenvolupament d’un model d'observació automàtica del pol·len i d'altres aerosols en temps real en base a la intel·ligència artificial.

La tecnologia de mesura es fonamenta en el mostreig i enregistrament de les partícules aerovagants per part d'un equipament (SwisensPoleno Mars) el qual n'obté un parell d'imatges (holografies digitals) a 90º de cadascuna de les partícules captades.

Aquests parells d'holografies digitals són immediatament classificades com a un determinat tipus pol·línic o d'altres aerosols a partir d'un model entrenat prèviament mitjançant mostres reals de diferents tipus d'aerosols.

Si be aquests entrenaments fa alguns anys que s'estan desenvolupant en les regions centreeuropees com a la xarxa automàtica de monitoratge del pol·len de Suïssa operada per MeteoSwiss, aquest desenvolupament per al territori mediterrani és totalment pioner i complex donada la gran varietat de tipus pol·línics existents a la nostra regió.

Qualitas 4 Health     Swisens

Dades de l'estació

Ubicació Campus de la UAB, Cerdanyola del Vallés 📍
Dispositiu SwisensPoleno Mars (ID: Poleno-25)
En servei des de maig de 2021

  Atenció: Dades en revisió. El model de càlcul de les concentracions està en ple desenvolupament.

Nivells Actuals de Risc d'Al·lèrgia

  • Nivell actual de risc d'al·lèrgia basat en la concentració de les darreres 24 hores. Escala 0-4. [ NULL, 🟢 BAIX, 🟡 MITJÀ, 🟠 ALT, 🔴 MÀXIM ]
Nivell Tàxons Concentració-24h
Xiprers (Cupressàcies) 0 P/m³
Plàtan (Platanàcies) 0 P/m³
Pi (Pinus) 0 P/m³
Parietària (Urticàcies) 0 P/m³
Gramínies (Poàcies) 0 P/m³

Gràfiques de mesures en temps real | Concentracions horàries

🤝 Classificadors emprats amb el consentiment de MeteoSwiss