A partir d'ara estan disponibles també per consultar les gràfiques de la dinàmica setmanal al llarg de l'any de l'estació d'Izaña (Tenerife). Es poden consultar les gràfiques dels pòl·lens i espores que tenen més presència a les Illes Canàries. Amb la publicació d'aquesta estació aerobiològica, ja són 2 les localitats de Canaries dins del Proyecto EOLO-PAT: Tenerife i Izaña.

L'estació aerobiològica d‘Izaña està situada al Observatorio Atmosférico de Izaña, que es troba a l'illa de Tenerife a 28º18’N, 16º29’W, 2373 metres sobre el nivell del mar. L'Observatori està situat sobre un altiplà al cim d'una muntanya en zona de pre-parc nacional (Parc Nacional del Teide) la qual està protegida mediambientalment per la "Llei del cel". El OAI es troba normalment sobre una capa d'inversió de temperatura, generalment ben establerta sobre l'illa, i lliure d'influències antropogèniques locals. El OIA està gestionat pel Centro de Investigación Atmosférica de Izaña.

Donada la particular situació geogràfica i la meteorologia d‘Izaña, l'estació aerobiològica només es manté activa durant part de l'any, en el període lliure de neu (aproximadament entre març i octubre), per tant només hi ha dades disponibles d'aquesta època de l'any.

 

Consulta gràfiques de la dinàmica setmanal al llarg de l'any d'Izaña:
http://lap.uab.cat/aerobiologia/ca/historical/izana

Més informació sobre el Observatorio Atmosférico de Izaña:
http://www.izana.org